Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
nov 05, 2023

Zondag 5 november: themapreek Johannes 8-11

<span class="events-time-info">5 november 2023<br>10:00 - 12:00</span>
Kerkgebouw Langebrug 63 Langebrug 63
Leiden, Netherlands
Contact us
Description

Tijdens deze dienst vieren we eerst met elkaar het avondmaal. Daarna krijgt spreker Ben Hellendoorn het woord en hij zal de derde preek verzorgen van het bijbelstudiethema van dit seizoen: het Johannes evangelie.

In september zijn we gestart met de eerste drie hoofdstukken van dit bijbelboek. Dat zijn drie hoofdstukken die je als inleiding op het evangelie de Heer Jezus laten zien. We hebben Johannes de Doper ontmoet en gezien hoe hij op Jezus wijst, en we lazen over Nicodemus. We maakten een bruiloft mee in Galilea, maar ook de tempelreiniging tijdens ‘het Joodse pesachfeest’ in Jeruzalem.

Inmiddels zijn we alweer een heel aantal hoofdstukken verder in het evangelie, en in de hoodstukken 8 tot 11 zien we nog meer tegenstand ontstaan. Wonderlijk is dat toch, wat maakt dat mensen zo vijandig reageren op iemand die alleen maar goed doet en goed is? Wat zegt dit over Jezus en wat zegt dit over ons zelf?

We komen samen op de Langebrug 63. Voor degenen die daar niet aanwezig kunnen zijn, is er de mogelijkheid om de dienst via Zoom te volgen. Een opname van de dienst kunt u na afloop op deze site vinden.

 

Details

Date:
5 november 2023
Time:
10:00 - 12:00
Kerkgebouw Langebrug 63 Langebrug 63
Leiden, Netherlands
+ Google Maps