Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
sep 03, 2023

Zondag 3 september: themapreek Johannes

<span class="events-time-info">3 september<br>10:00 - 12:00</span>
Kerkgebouw Langebrug 63 Langebrug 63
Leiden, Netherlands
Contact us
Description

Tijdens deze dienst vieren we eerst met elkaar het avondmaal. Daarna krijgt onze spreker Marnix Zwart het woord en hij zal de eerste preek verzorgen van ons nieuwe bijbelstudiethema: het Johannes evangelie.

In september gaan we van start met de eerste drie hoofdstukken van dit bijbelboek. Tijdens de preek hopen we te ontdekken hoe de eerste drie hoofdstukken als inleiding op het evangelie de Heer Jezus laten zien. We ontmoeten Johannes de Doper een paar keer, maken mee hoe hij op Jezus wijst, en we lezen over Nicodemus. We maken een bruiloft mee in Galilea, maar ook de tempelreiniging tijdens ‘het Joodse pesachfeest’ in Jeruzalem. Ogenschijnlijk ‘van alles wat’. Maar dat heeft Johannes, geïnspireerd door Gods Geest, natuurlijk niet voor niets op deze manier gecomponeerd. Het is iedere keer weer bijzonder om iets te ontdekken van de (mogelijke) betekenis en bedoeling. Ook of vooral als dat anno nu bijdraagt aan ons kennen van Hem, en het daardoor ons geloof versterkt. Laten we bidden dat we onze Heer (telkens) zo mogen ontmoeten.

We komen samen op de Langebrug 63. Voor degenen die daar niet aanwezig kunnen zijn, is er de mogelijkheid om de dienst via Zoom te volgen. Een opname van de dienst kunt u na afloop op deze site vinden.

 

Details

Date:
3 september
Time:
10:00 - 12:00
Kerkgebouw Langebrug 63 Langebrug 63
Leiden, Netherlands
+ Google Maps